DATASCIENCE, ANALYTICS, AI – CONSULTING, INTERIM & RECRUITMENT

Wij helpen bedrijven een datagedreven organisatie bouwen. En we helpen  data-professionals een mooie carrière bouwen.

Wij zijn gespecialiseerd in data.

We adviseren over het bouwen van een datagedreven organisatie en we leveren tijdelijke en vaste data-specialisten.

OVER ONS

U wilt weten met wie u samenwerkt. Daarom stellen we ons eerst even voor. Wij zijn Aiandus.

Wij helpen bedrijven en instellingen met data science, analytics en AI. Dat doen we door te adviseren over hoe je een moderne, datagedreven organisatie en producten bouwt. En wij vinden de tijdelijke en vaste mensen om dat voor u te realiseren.

Dit is wat wij geloven: “Passionate people with smart tools can change the world!”

Wat wij doen

Wij helpen bedrijven een datagedreven organisatie bouwen. En we helpen  data-professionals een mooie carrière bouwen.

We doen dat met consultancy, interim en recruitment. We kunnen dus de hele cyclus verzorgen van plan, implementatie tot en met inzet van mensen. Maar elk van die drie afzonderlijk kan ook. Wat u wil!

Hoe het begon

Aiandus werd in 2017 opgericht door Kees Groeneveld. Kees is een consulting-veteraan: in 25 jaar adviseerde hij ruim 100 bedrijven en instellingen in meer dan 150 projecten, oa. bij PwC en Capgemini. Kees was ook directeur bij headhunter Korn Ferry. Hij heeft een universitaire opleiding theoretische natuurkunde.

Ons specialisme

Vanuit onze data & analytics consultancy kregen wij steeds meer vragen over talent, rollen en functies. Daarom specialiseren wij ons sinds 2019 – naast ons advieswerk – op interim en recruitment. We doen search en matching voor alle data & analytics rollen met speciale focus op executives en teams.

“Passionate people with smart tools can change the world”

Het Aiandus credo

Dit is wat wat wij geloven, dit is waar wij voor staan: gepassioneerde professionals met intelligente gereedschappen voor een betere wereld!

WAT U KRIJGT

ORGANISATIE

U begrijpt in wat voor tijd wij leven en u wil niet achter komen te lopen. U wilt een robuuste, moderne organisatie bouwen met data & analytics, “de nieuwe olie” voor moderne technologieën zoals kunstmatige intelligentie.

Wij adviseren daarover en maken samen met u een plan van aanpak. En we zoeken voor u de mensen die dat plan kunnen uitvoeren. Dat kunnen technische en niet zo technische mensen zijn, in dienstverband of als tijdelijke inzet.

Wij vinden dat we klaar zijn, als u een solide team heeft in uw organisatie dat datagedreven producten, diensten en processen kan ontwikkelen en onderhouden, die door uw klanten en uw organisatie actief worden gebruikt.

PROFESSIONAL

Je bent actief in data & analytics – of je wilt dat worden, omdat je begrijpt in wat voor tijd wij leven. Je wil nu de basis leggen voor een prachtige carrière of een volgende stap maken of je zoekt gewoon een gave opdracht of baan.

Wij adviseren je over ontwikkelpaden en carrièrekansen. Bij een concrete aanleiding nodigen wij je uit voor een nadere kennismaking. Is er een fit, dan brengen we je in contact met het bedrijf. Zowel vaste banen als interim.

Wij vinden dat we klaar zijn, als jij een goed beeld hebt van je mogelijkheden en carrièrekansen en als jij in een bij jou passende organisatie op een plek zit die invulling geeft aan jouw ambities en waar jij fluitend naar je werk gaat.

SPECIALISATIE

Technologie laten werken in uw organisatie is de kern van onze business. Binnen het sterk groeiende segment van moderne technologie zijn wij specialist in:

DATA SCIENCE

Data omzetten naar business. Professionals: in het bijzonder data scientists en data engineers, met ervaring in methoden, programmeren en infrastructuur mbt. data

DATA ANALYTICS

Waardevolle inzichten halen uit data. Professionals: iedereen die goed kan 'data crunchen', zoals data analisten en business analisten in sector- en functionele disciplines

ARTIFICIAL INTELLIGENCE

Voorspellen met patronen in data. Professionals: iedereen die heel specifiek werkt met kunstmatige intelligentie, bv. machine learning, deep learning en reinforcement learning

VERDERE SPECIALISATIES - QUANTUM COMPUTING

Aiandus begon in 2017 als specialist op het gebied van data science, analytics en AI. En dat zijn we nog steeds. Maar meer en meer ontwikkelen wij ons tot specialist in de inzet van nieuwe, disruptieve technologieën als strategisch middel om concurrentievoordeel te behalen. Los van de specifieke technologie. In toenemende mate breiden wij onze domein-expertise uit. Intussen verlenen we onze bekende diensten – strategieën en mensen – ook op het gebied van:

 • Quantum computing – Inzet van quantum computers om specifieke problemen op te lossen en voor AI

Verdere technologieën waar we naar kijken zijn:

 • Blockchain – Vastlegging van transacties en contracten zonder tussenkomst van een ‘middleman’
 • Robotics (RPA) – Verregaande intelligente automatisering van fysieke processen, van productie tot zorg
 • Internet-of-things – Gebruik van sensoren en modellen om een digital twin van de werkelijkheid te maken

FOOD FOR THOUGHT

Hieronder vind u een aantal thought leadership artikelen van onze oprichter, Kees Groeneveld. Meer artikelen vindt u op LinkedIn.

DE ESSENTIE

Overleven, nee, floreren in de 21-ste eeuw! Eén ding is duidelijk: kennis uit patronen in data gaat een doorslaggevend verschil maken in de concurrentiestrijd bij bedrijven en in het verbeteren van de dienstverlening bij instellingen. Dat begint met het inrichten van een datagedreven organisatie.

Data Analytics

Een datagedreven organisatie bouwen …

Data Engineering

… met data science, analytics en AI

WERK MET ONS …

Onze opdrachtgevers zijn altijd organisaties, zowel bedrijven als instellingen, die meer uit data willen halen. Wij helpen onze klanten hierbij samen met professionals, zowel zelfstandig als in loondienst.

… ALS ORGANISATIE

Voor opdrachtgevers hebben wij het heel makkelijk gemaakt om met ons te werken. Of het nu gaat om advies over hoe een datagedreven organisatie op te bouwen of over de inzet van tijdelijk of vast personeel.

Gratis intake-gesprek

Of het nu gaat om consultancy of de inzet van tijdelijk of vast personeel, we geven altijd met plezier gratis advies over hoe u zaken zou kunnen aanpakken. Dat doen we dan in een apart intake-gesprek. Op basis van onze jarenlange ervaring in het vak. En zonder enige verplichting. Altijd doen, dus!

Opdracht-bespreking

Mocht het nou naar meer smaken, dan willen we graag met u de zaken wat concreter maken. We spreken dan graag met u de meest interessante opties door voor een aanpak van uw vraag. En dat zou zo maar tot een opdracht van u aan ons kunnen leiden voor bijvoorbeeld strategisch advies, ondersteuning bij implementatie of het vinden van geschikte tijdelijke of vaste kandidaten.

Het makkelijkst is om ons geheel vrijblijvend te bellen op 035 – 628 7197. Maar u kunt ook mailen naar info@aiandus.com. Dan bespreken we uw vraag en kijken wat de beste oplossing kan zijn voor u.

… ALS PROFESSIONAL

Wij werken graag samen met goede professionals. Dat kan wat ons betreft op een intensieve of een minder intensieve manier.

Associate worden

Wij werken graag met associates. Je bent dan niet in loondienst bij ons maar aan Aiandus verbonden, omdat we wederzijds waarde in onze samenwerking zien en omdat we elkaar vertrouwen en mogen: de persoonlijke gunfactor. We werken dan vooral samen in kennisopbouw en gezamenlijke opdrachten voor klanten van Aiandus. En we hebben interessante tools voor je en een groep van professionals bij wie je te rade kunt gaan over het vak.

Als kandidaat inschrijven

Wil je (nog) niet zo intensief samenwerken, maar ben je wel geïnteresseerd in opdrachten of een vaste baan, dan is het nog steeds interessant om even contact met ons op te nemen. We kunnen je dan opnemen in ons register van kandidaten. Als wij van een klant een opdracht krijgen voor interim of vast is dat het eerste waarin wij naar geschikte kandidaten zoeken.

Bel ons sowieso even op 035 – 628 7197. Of mail naar info@aiandus.com. Dan bespreken we je wensen en kijken wat de beste oplossing voor je kan zijn.

DPS - DATA PARTNER SERVICE

Is de transformatie naar een datagedreven organisatie voor uw bedrijf of instelling van strategisch belang? Dan zijn een excellente data-strategie en excellente data-mensen voor u cruciaal. Speciaal voor u hebben wij DPS, Data Partner Service opgezet. DPS is een jaarlijks te verlengen meerjarige dienstverlening waarbij we voortdurend samen met u optrekken om uw data-strategie actueel te houden en uw organisatie te voorzien van de beste data-mensen.

Aiandus, uw data-partner!

Interesse? Bel ons op 035-628 7197 of email naar info@aiandus.com.

HOE WIJ WERKEN

CONSULTING, INTERIM & RECRUITMENT

Wij helpen bedrijven en instellingen de transformatie te maken naar een succesvolle “datagedreven” organisatie. Doorslaggevend daarin is de balans tussen mens en technologie: wat kunnen mensen beter dan technologie, en omgekeerd. Wij doen dat door te adviseren over strategie en organisatie. Uw mensen zijn daarin doorslaggevend.

De balans tussen mens en technologie is zo fundamenteel voor ons, dat we onszelf er naar genoemd hebben: Aiandus = “AI and us”

TALENT POOL

Op basis van onze goede persoonlijke relaties in ‘het data-wereldje’ en onze inhoudelijke expertise hebben wij voor onze interim- en recruitment-activiteiten direct toegang tot een (ook nog eens sterk groeiende) ‘talent pool‘ van hele goede executives en professionals, zowel zelfstandig als in vaste dienst. De absolute toppers, maar ook wat minder ervaren professionals. Niet voor iedere positie is immers een (hele dure) ‘unicorn’ nodig.

CONSULTING

Visie, strategie en plan

Samen met u als onze klant ontwikkelen we uw visie, strategie en implementatieplan over ‘hoe een data-gedreven organisatie te worden’, dwz. de inzet van data in de business en hoe dat op de beste manier te organiseren. Bijvoorbeeld:

 • Een al dan niet disruptief datagedreven business model opstellen
 • Heel concreet een datastrategie voor uw organisatie opstellen
 • Uw datagedreven producten, diensten en organisatie ontwerpen

INTERIM

Projectmanagers en data-professionals

We helpen u – samen met uw eigen mensen – uw plannen te implementeren, bv. met een interim projectleider of projectmanager, en gespecialiseerde data-professionals, zoals data scientists, data engineers, analytics translators en ML engineers. Bijvoorbeeld:

 • Een programmamanager die governance en funding van uw digitale transformatie bewaakt
 • Een interim-Chief Data Officer, die Data Science, Analytics en AI opzet in uw organisatie
 • Een interim-team van Data Scientists, Data Engineers en Analytics Translators

RECRUITMENT

Executives, professionals en teams

We identificeren de benodigde in-house rollen en functies. We helpen u excellente vaste medewerkers te werven, bv. om uw data science team te vormen. Wij specialiseren in data executives, bv. CDO, en data science, analytics en AI-professionals. Bijvoorbeeld:

 • Stap voor stap onze interim data-professionals vervangen door vaste medewerkers
 • Werving en selectie van een vaste Chief Data/Digital Officer voor uw organisatie
 • Werving en selectie van vaste Data Scientists, Data Engineers en Analytics Translators

Daarnaast helpen wij kandidaten de transformatie te maken naar succesvol werk in de datagedreven economie. Dat doen we met carrièreadvies en coaching of we regelen mooi vast of tijdelijk werk voor je.

NB. Speciaal voor start-ups en scale-ups staan wij open voor equity-deals in langer lopende partnerships. Bel ons voor meer informatie.

ONZE FILOSOFIE

TEAMSPORT

Data & analytics is een teamsport. Je hebt een team nodig om effectief datagedreven producten en diensten te kunnen bouwen, laat staan een datagedreven organisatie. Het kan natuurlijk wel beginnen met één specialist, maar uiteindelijk wil je een team.

Eigenlijk zou elk data & analytics team tenminste een Data Scientist, een Data Engineer en een Analytics Translator moeten hebben.

Daarom hebben wij een teamfocus: doorgaans bouwen wij – organisch of door startup acquihire – data & analytics teams voor onze klanten of we vullen bestaande teams aan. Vaak is executive search van een data & analytics executive, bv. een Chief Data Officer, daar een doorslaggevend onderdeel van.

WHAT ELSE … ☕

Wij doen niet aan flashy websites en we hebben geen pingpongtafel en 26 soorten exotische koffie. We zijn best no-nonsens. Waar we wel fanatiek in zijn is dit: tevreden klanten, tevreden professionals en topkwaliteit werk leveren!

PROFESSIONALS

INTERIM & RECRUITMENT

De Data & Analytics professie wordt stapje voor stapje volwassen. Daarom zien we steeds meer specialisaties. Dit zijn een aantal veelgevraagde rollen.

DATA ENGINEER

Je bent een software engineer met ervaring in gedistribueerde systemen. Het wordt jouw verantwoordelijkheid om de sw-infrastructuur te bouwen die berekeningen met grote datasets mogelijk maakt.

DATA SCIENTIST

Je bent een algemene data scientist of een specialist, bv. een machine learning scientist. Jouw verantwoordelijkheid wordt om met wetenschappelijke methoden inzichten te halen uit data.

DATA ANALYST

Je hebt een hele degelijke opleiding en achtergrond in analytics. Jouw verantwoordelijkheid wordt om “data te vertalen naar gewone-mensentaal”: data voor betere business-inzichten en -beslissingen.

ML EXPERT

Je bent data scientist of engineer, 100% gespecialiseerd in machine learning. Jouw verantwoordelijkheid wordt om ML oplossingen te ontwerpen of bouwen.

CHIEF DATA OFFICER

Je bent een ervaren executive met achtergrond in data & analytics. Je wordt verantwoordelijk voor het transformeren van je organisatie naar een datagedreven business.

ANALYTICS TRANSLATOR

Je hebt niet perse heel erg diepgaande technische kennis of ervaring. Je gaat data & analytics vertalen naar werkende oplossingen. Zie: analyticstranslators.com.

DATA PRODUCT MANAGER

Je bent een product owner of product manager. Jouw verantwoordelijkheid wordt om datagedreven producten en/of diensten te ontwikkelen en te onderhouden.

DATA PROTECTION OFFICER

Een data protection officer is een leider in databeveiliging. Jouw verantwoordelijkheid wordt voor de dataprotectie-strategie en de implementatie daarvan.

Natuurlijk zijn er nog andere rollen in data & analytics. Hier hebben we slechts de meest voorkomende genoemd. Bovendien zullen er nieuwe rollen bijkomen. Het data & analytics vak groeit hard en blijft sterk in beweging!

Hieronder een voorbeeld van hoe Data & Analytics georganiseerd zou kunnen worden:

NB. We hebben het hierboven steeds over losse functies, omdat dat herkenbaar is. Maar uw Data & Analytics inspanningen gaan pas werken met gebalanceerd teamwork en focus op concrete business-resultaten: lees b.v. dit of dit Harvard Business Review artikel. Een bekende aanpak hiervoor is bv. DataOps.

Als dit u aan het denken zet, nodig ons dan uit voor een GRATIS workshop over hoe Data & Analytics in uw organisatie vorm te geven.

ANDERE SPECIALISTEN

Data science, analytics en AI zijn een belangrijk, maar nog jong vakgebied. Namen voor rollen en functies zijn vaak nog niet eenduidig. En er bestaan veel combinaties van rollen. Ook zijn er veel aanverwante rollen, zoals Lean & Agile Coaches, Scrum Masters, DevOps en verschillende, ICT- en businessfuncties.

En sommige rollen krijgen niet voldoende aandacht. Zo is de rol van Analytics Translator naar onze overtuiging op dit moment nog sterk onderbelicht. En vergeet niet de rollen van bv. Data Tester, Data Steward, Data Consultant etcetera.

Er zijn ook veel alternatieve namen voor Data & Analytics specialisten. Vaak zijn deze genoemd naar een specifieke toepassing of technologie, zoals ML Expert. Natuurlijk staan wij ook daarbij klaar om te helpen de juiste kandidaat of job te vinden. Zulke rollen zijn b.v.:

 • Robotics (RPA) Specialist

 • Internet-of-Things (IoT) Specialist

 • Blockchain & Smart Contracts Specialist

 • Quantum Computing Specialist

Het is ook belangrijk te weten, dat Analytics Translators, Data Analysts en Data Product Managers meestal een specialisatie hebben in een industriesector, b.v. financiële dienstverlening (FinTech) of gezondheidszorg (MedTech)  of een functionele specialisatie, b.v. HRM (People Analytics) of logistiek (Smart Supply Chain, bv. icm. IoT en Blockchain).

UW BERICHT

Bent u een inhurend bedrijf op zoek naar advies of kandidaten, een kandidaat op zoek naar nieuw werk of een potentiële businesspartner voor ons? Wij zouden heel graag met u spreken over uw toekomstplannen en uitdagingen in het spannende werkgebied van datascience, analytics en AI. Vul het formulier in en we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Of neem direct contact met ons op via telefoon of mail. Zie info hieronder.

  NEEM CONTACT OP

  Neem direct contact op via email of telefoon:

  Email

  info@aiandus.com

  Telefoon

  Kantoor: 035-628 7197

  Mobiel: 06-3092 3070

  Bezoekadres

  Gebouw “Hilversum Een”

  Lage Naarderweg 45-47

  1217 GN Hilversum

  Routebeschrijving en kaart

  Overig

  LinkedIn – linkedin.com/company/aiandus

  Twitter – twitter.com/aiandus

  Slackaiandus.slack.com

  Github – github.com/aiandus

  Privacy

  We zullen de informatie die u verstrekt gebruiken om contact met u op te nemen en om onze diensten aan te bieden. U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de afmeld-link te klikken in een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@aiandus.com. We zullen uw informatie met respect behandelen. Door informatie ter beschikking te stellen stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.